Thursday, August 10, 2006

Transparante stickers maken van plaatjes uit tijdschriften.
In een boek met scraptechnieken zag ik de volgende tip.
Met behulp van klevend transparant kaftpapier of breed tape kun je transparante stickers maken van plaatjes of letters uit tijdschriften of kranten.

Werkwijze:
Knip het plaatje of de letters uit het tijdschrift. Plak er tape of kaftpapier op en leg het vervolgens in een bak met lauwwarm water. Zorg dat het door en door nat wordt en wrijf dan voorzichtig de papierlaag weg terwijl je het plaatje in het water laat liggen. Als al het papier weg is hou je de tape met een afdruk van het plaatje over.

Ik was echt verrast door het resultaat. Volgens mij kun je met deze techniek ook heel goed zelf transparante sheets maken door aan de achterkant van de sticker nog een laag klevend transparant kaftpapier of tape te plakken en dit vervolgens vast te zetten op je LO of kaart. De lijmlaag van de sticker blijft namelijk plakken en dat kan het papier of de foto's aantasten! Ik heb zelf beide opties uitgeprobeerd en mijn voorkeur gaat uit naar het transparante kaftpapier omdat je hier grotere stickers en sheets mee kunt maken. Een ander nadeel van de tape is dat je de strepen die ontstaan bij het lostrekken van de tape van de rol blijft zien als de sticker klaar is (zie foto van zonsondergang en zeehond).

These are transparant stickers made from pictures in magazines and transparant bookcover with a sticky side. Cover a picture, cut it out and then put it in water. Wait a while and then start rubbing gently in cirkels to remove all of the paper. Let it dry. It even remains a little bit sticky!
You can also make small or big transparant sheets by covering the sticky side with another layer of the transparant bookcover.

No comments: